Logo blauw transparant
 

De verhalen

De NKSR Leden doen hun verhaal.

19, 20 en 21 oktober 2018, najaarsweekend bij zeilschool ‘Bij Ceulemans’ in Beers.

Dit najaarsweekend zaten we in de zeilschool ‘Bij Ceulemans’ in Beers. Met een kleine groep van ca. 20 personen was de hut nog lang niet vol. Op vrijdagavond hebben we kunnen genieten van een prachtige zonsondergang aan de Kraaijenbergse plassen. Het was koud toen de zon eenmaal onder ging, maar het wachten was de moeite waard. En toen was er heerlijke linzensoep van Tineke.  

PA190005 klein

Op zaterdag werd er gevaren op de Raam en Hertogswetering. Ondanks het zonnetje was het nog frisjes die ochtend. Maar wachten op terugkerende chauffeurs van de weggebrachte auto’s duurt altijd lang als het koud is. Ondertussen hebben enkelen gewandeld en gezocht naar kasteel ‘de Tongelaar’. Achteraf bleek dat we er dichtbij zijn geweest. De wandelaars hebben slechts een luchtkasteel gezien. Bij de afslag in Grave naar de Hertogswetering was een damwand gelegd waar het vuil mee opgevangen werd. Dit betekende een moeilijke uitstapsessie en een eind lopen met de kano’s naar het nabijgelegen parkje. Iedereen hielp elkaar goed en zo kwamen we toch allemaal heel boven en droog uit de boot. Na een korte pauze waarbij een enkeling een heerlijke versnapering bij de warme bakker niet kon weerstaan, vertrokken we met wat stroming over de Hertogswetering richting Herpen.

’s Avonds heeft Astra voor ons gekookt. Het heeft iedereen weer prima gesmaakt. Daarna was de vergadering waarin het vaarprogramma 2019 werd vastgelegd.

Raam en Hertogwetering1380575 klein

Op zondag gingen enkelen wandelen en de overige mensen voeren via de Kraaijenbergse plassen over de Maas naar Grave. De vaarleiding raakte de uitgang kwijt, maar zodoende hebben we wel het hele nieuwe waterwingebied nu bekeken. Een groots watervogelgebied waar helaas ook gemotoriseerde boten mogen komen. Na een korte pauze met warme koffie op het strandje, werd de tocht voortgezet over de Maas. Er was vrijwel geen scheepvaart (slechts 1 groot binnenschip) en zo hebben we ook deze brede rivier bedwongen. Iedereen was blij dat Grave in zicht kwam. Daarna was het snel inpakken en wegwezen. Het was een geslaagd weekend waarbij veel te danken was aan het mooie weer.

Karine

 

31 augustus, 1 en 2 september 2018, Earnewoude.

In de middag beginnen de eerste deelnemers de camping binnen te komen. Het weer is ons gunstig gezind. Het zonnetje schijnt en er is weinig wind. In de avond staat een museumbezoek op het programma. Het is het Skûtsjemuseum in Earnewoude. 9 deelnemers hebben het museum bezocht.

2018 09 01 NKSR Earnewâld1380162klein

Zaterdag is het weer een stralende dag met weinig wind. We starten met 14 deelnemers en 13 kajaks. Het is varen op klein water door de polders in de buurt van Earnewoude. In de polder zien we zeldzame planten. Het is een mooie tocht met 6 overdragingen. Bij terugkomst op de camping willen een aantal deelnemers nog een stukje verder varen. Dit wordt gedaan. Het aantal km met het extra rondje is in totaal 22.4 km.

Zondag treffen we het weer. Het is een mooie zonnige dag met weinig wind. Nu varen we met 12 deelnemers in 11 kajaks. We varen nu over wat groter water in de buurt van Earnewoude. Het is een groot contrast met de route van de vorige dag. De omgeving is prachtig. We varen een afstand van 13 km en om 14.00 uur zijn we weer terug op de camping.

2018 09 01 NKSR Earnewâld1380167klein

Het is een prachtig weekend geweest en de meeste deelnemers keren zondag tevreden en voldaan weer terug naar huis. 2 deelnemers vertrekken pas de volgende dag.

Ciska en Harrie

 

John MacGregor & 

De Schotse advocaat John MacGregor leefde van 1825 tot 1892 en staat bekend als een groot avonturier en grondlegger van de Kano Sport.

Lees Meer

 

De kanotochten

Met de NKSR maak je in binnen en buitenland de meest bijzondere kanotochten.

Lees Meer

 

Het programma

Het veelbelovende NKSR kanoprogramma voor seizoen 2019.

Lees Meer

 

 

De NKSR

De NKSR verbindt naturisme, kanosport en recreëren sinds 1987 naar voorbeeld van KanoSport Ring NordWest.

Lees Meer

 

Het lidmaatschap

Stap in en vaar mee, om de contributie hoef je het lidmaatschap niet te laten.

Lees Meer

 

 

logo NFN

 

Copyright © 2019 Vereniging Naturisten Kano Sport Recreatie. Alle rechten voorbehouden.